kLANTENPORTAAl Helpdesksysteem

Nieuws

Genetics heeft 10.000 euro gedoneerd aan Save the Children, ter ere van het vertrek van directeur Bayram Demir

overhandiging cheque Bayram Demir - Genetics - aan Save the Children

05-02-2024

Bayram Demir laat namens Genetics 10.000 euro doneren aan Save the Children tijdens zijn afscheidsfeest.

Ruim 30 jaar geleden startte Bayram Demir het ICT-bedrijf op vanuit zijn toenmalige baan bij de overheid die de noodzaak zag om te automatiseren. Bayram ontwierp zelf een database waarin hij zijn bevindingen registreerde. Deze database werd steeds meer uitgebreid en toen er meer vraag ontstond naar registratiesystemen voor milieuzaken, besloot hij om zelfstandig deze systemen aan te bieden aan gemeenten, milieudiensten en provincies. 

Na 30 jaar is Genetics enorm gegroeid en staat hoog in de markt voor het aanbod van software voor de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving binnen de overheid. Voor Bayram een mooi moment om  het bedrijf te verlaten en onder andere meer tijd door te brengen met zijn kleinkinderen. Hij laat namens Genetics een flink bedrag achter wat hij wil doneren aan een goed doel: Save the Children.

‘Kinderen zijn onze toekomst’

“Kinderen zijn onze toekomst. Helaas krijgen niet alle kinderen de kans om de toekomst te zijn. Dit komt door armoede, hongersnood, en oorlogen waar juist deze kinderen niets aan kunnen doen”, vertelt Bayram. “Om onze toekomst veilig te stellen zullen we ook deze kinderen voldoende kansen moeten bieden om in een veilige omgeving op te groeien en zich te ontwikkelen en voor te bereiden op de toekomst. Vooral kinderen in oorlogsgebieden hebben zwaar te verduren. Wij hopen met deze donatie dat deze kinderen de aandacht en steun krijgen die ze verdienen. Kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn.”

Afgelopen vrijdag heeft Bayram Demir de cheque persoonlijk overhandigd aan Save the Children tijdens zijn afscheidsborrel bij CitySense Utrecht, waar klanten uit gemeenten, provincies en Waterschappen uit heel Nederland bij aanwezig waren.

 

Genetics wint aanbesteding Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied voor VTH-systeem

13-11-2023

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Genetics als winnaar uit de bus is gekomen in het aanbestedingsproces van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) voor een VTH systeem.

Na een strenge evaluatie en een competitief selectieproces kwam ons voorstel als meest overtuigend en voordelig uit de bus voor de behoeften van OD NZKG. Ons zaaksysteem zal bijdragen bij de primaire processen voor de vergunningverlening, toezicht, handhaving en advisering op het gebied van een gezonde en veilige leefomgeving. 

Deze prestatie weerspiegelt de toewijding, expertise en inzet van ons team om uitzonderlijke waarde te leveren. Wij zijn van mening dat ons voorstel niet alleen voldoet aan de verwachtingen die in de aanbesteding zijn gesteld, maar deze zelfs overtreft. We zijn ervan overtuigd dat onze gezamenlijke aanpak en innovatieve oplossing aanzienlijk zal bijdragen aan het succes van OD NZKG.

Wij spreken onze oprechte dank uit aan OD ZKG voor het toevertrouwen van deze kans aan ons. We kijken ernaar uit om een sterk partnerschap op te bouwen en nauw samen te werken om de succesvolle realisatie van de projectdoelen te garanderen. 

Inmiddels zijn we met veel plezier aan de slag gegaan met de implementatie en inrichtingsfase en we verzekeren u dat we hetzelfde niveau van enthousiasme, professionaliteit en uitmuntendheid zullen bieden dat onze organisatie al sinds haar oprichting kenmerkt.

Wilt u meer weten over wat Genetics voor u kan betekenen op het gebied van VT&H (vergunningverlening, toezicht en handhaving) en de Omgevingswet? Neem dan een kijkje op onze website, bij oplossingen en diensten, of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant kiest voor efficiënt en veilig samenwerken met PowerBrowser!

Home | Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

08-07-2022

Op 4 juli nam Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) ons VTH-systeem PowerBrowser in gebruik. Hét systeem voor Vergunningen, Toezicht en Handhaving welke is voorbereid op de Omgevingswet.

Met onze applicatie kunnen enkele gemeenten, de veiligheidsregio en de ODZOB efficiënt en veilig samenwerken. De mogelijkheid om gegevens uit te wisselen was een belangrijk punt van de aanbestedingsuitvraag. Voor effectieve VTH-processen moeten overheden immers goed met elkaar kunnen samenwerken. Komende periode wordt dit met een pilot getest.

Kwaliteitsmedewerker Omgevingsvergunningen Marc Weekers:
“Als het delen van informatie tijdens de pilot eenmaal goed loopt, rollen we het regionaal uit en dan komt dat de samenwerking tussen partners enorm ten goede. We willen er naartoe werken dat Powerbrowser regionaal inzicht biedt in wat er waar speelt.”

Ook adviseur Gert van Beek heeft positieve verwachtingen van ons zaaksysteem:
“Met PowerBrowser kunnen we waarschijnlijk beter samenwerken en zaken en documenten met elkaar delen omdat die op één plek staan. Elkaar bestanden sturen via WeTransfer of e-mail behoort dan tot het verleden; dat is ook niet echt veilig.

Wij kijken terug op een fijne samenwerking met Team ICT van de ODZOB. Complimenten voor de wijze waarop deze klus is geklaard!

Wilt u meer weten over wat Genetics voor u kan betekenen op het gebied van VT&H (vergunningverlening, toezicht en handhaving) en de Omgevingswet? Neem dan een kijkje op onze website, bij oplossingen en diensten, of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

 

Genetics en Nazca Solutions worden onderdeel van Visma

Nazca Solutions en Genetics overname

28-04-2022

Bijna 30 jaar na de oprichting van Genetics gaan wij op naar de volgende fase! 
Visma, Europees leider in cloudsoftware neemt New Generation Software Group (NGSG) van IceLake Capital over. NGSG is een krachtenbundeling van Nazca en Genetics. Met de overname van deze GovTech specialisten verstevigt Visma zijn positie als IT-partner voor overheidsorganisaties om uitdagingen als de inrichting van de leefomgeving en verbetering van de milieukwaliteit te ondersteunen.

Macro-economische factoren, zoals energietransitie, woningtekort, - digitalisering, en wijzigende wet- en regelgeving (zoals de Omgevingswet) voeden de behoefte bij overheidsorganisaties aan ondersteuning middels moderne technologie. Dit om tijdig de juiste informatie te genereren voor het succesvol uitvoeren van het beleid in samenwerking met burgers en bedrijven.

Door de overname van NGSG breidt Visma de aanwezigheid in de overheidssector met haar ketenpartners uit. Wij leveren SaaS-oplossingen om processen rondom vergunningen bij gemeenten, provincies, waterschappen en milieuorganisaties te vereenvoudigen.

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “De woningbouwopgave, klimaatadaptatie en energietransitie zijn grote uitdagingen die we als Visma willen faciliteren door het bieden van oplossingen aan onze opdrachtgevers. Via cloudoplossingen ondersteunen we overheidsorganisaties om de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar te stellen. Als Visma willen we hier een stevige positie in hebben omdat dit onderwerp perfect aansluit bij onze missie: shaping the future of society through technology. We zijn dan ook erg blij en trots dat New Generation Software Group aansluit bij Visma. Zo kunnen we gezamenlijk bijdragen aan een betere maatschappij.”

Bayram Demir (CEO bij New Generation Software Group): “Gemeenten, provincies, waterschappen en veiligheidsregio’s staan voor enorme uitdagingen als het gaat om het fysieke domein. Wij zijn ervan overtuigd dat de uitvoering enkel slaagt als betrokken partijen intensief samenwerken. Als onderdeel van Visma kunnen wij onszelf versterken door samen te werken met andere GovTech bedrijven in de Visma Groep. We gaan door met waar we goed in zijn. Tegelijkertijd ontstaan geweldige kansen om via samenwerking cloudoplossingen te ontwikkelen die processen in het fysieke domein vereenvoudigen.”

Deze strategische stap brengt voor onze klanten geen merkbare veranderingen met zich mee. Als Genetics blijven wij onder eigen naam functioneren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wij hebben onze eigen unieke positie binnen de Nederlandse markt verworven met dank aan jullie als klanten en relaties. Wel gaan we samenwerken met andere Visma GovTech bedrijven in de Benelux. Door verbreding van het product- en klantenportfolio groeit Visma met deze overname uit tot marktleider op het gebied van cloud software voor ruimtelijke ontwikkeling, vergunningsverlening, toezicht & handhaving en informatiesystemen voor de ondergrondse infrastructuur.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben neem gerust contact met ons op via onze contactpagina. 

 

Genetics presenteert ‘Voorlopige release 14.11 PB2020’

28-09-2021

Op woensdag 6 oktober a.s. organiseren wij weer een online bijeenkomst waarbij wij de voorlopige release 14.11 van PowerBrowser 2020 aan u willen presenteren. Voor deze bijeenkomst heten wij onze functioneel beheerders van harte welkom!

Tijdens de presentatie krijgt u te horen welke wijzigingen in de voorlopige versie van oktober beschikbaar komen. 
Naast het bespreken van de nieuwe functionaliteiten van release 14.11 is er ook gelegenheid om vragen te stellen in het vragenuurtje.
Wilt u hier ook aan deelnemen? U kunt uzelf uiterlijk maandag 4 oktober opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat staat er verder op de planning voor release 14.11?
Vanaf 1 oktober is de voorlopige 14.11 release beschikbaar. Via onze service delivery manager kan een afspraak worden gemaakt om deze te installeren op uw test of acceptatie omgeving. De definitieve versie verschijnt vervolgens zoals vorige week reeds gecommuniceerd op 8 november 2021.

 

 

 

Webinar zorgt voor veel interesse in het samenwerkportaal!

22-06-2021

Wij waren zeer verheugd om op 8, 10 en 17 juni jl. zoveel geïnteresseerde bezoekers te mogen ontvangen tijdens ons webinar ‘Veilig samenwerken met externe ketenpartners vanuit PowerBrowser!’ 

Een aantal deelnemers hebben al aangegeven nu al te willen samenwerken met ons samenwerkportaal. Een gebruiksvriendelijk platform waarop overheden eenvoudig en veilig digitaal kunnen samenwerken met elke denkbare partij. Intern en extern, publiek en privaat.

Het samenwerkportaal hebben wij in samenwerking met OPEN.satisfaction tijdens het webinar gepresenteerd. Wilt u het samenwerkportaal ook al gebruiken? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen graag contact met u op!  

Contactformulier Samenwerkportaal
 
Aan het eind van het webinar werd door de meerderheid aangegeven dit webinar zeer nuttig te vinden en vaker aan onze webinars deel te willen nemen. Genetics is zeker van plan om dit voor u te gaan organiseren. We willen u in de toekomst dan ook vragen welke onderwerpen voor u interessant kunnen zijn. Heeft u nu al ideeën? Mail het dan graag even door!

Heeft u het webinar gemist en heeft u interesse in een eventuele extra sessie? Laat het ons dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via uw contacten binnen Genetics.

Wij willen de deelnemers nogmaals hartelijk bedanken voor hun aandacht en input tijdens het live evenement.

 

 

 

Webinar - Samenwerken met externe ketenpartners vanuit PowerBrowser

19-05-2021

Gentics ontwikkelde samen met OPEN.satisfaction een samenwerkportaal welke wij via een webinar aan u willen presenteren: een gebruiksvriendelijk platform waarop overheidsinstellingen eenvoudig en veilig digitaal kunnen samenwerken met elke denkbare partij. Intern en extern, publiek en privaat. Wij laten u graag zien wat het doet en wat het kan. 

Je werkt met veel organisaties samen op het gebied van Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving in het kader van de Omgevingswet. Je wilt elkaar voorzien van actieverzoeken en de daarbijhorende documenten. Tot nu toe wordt dat veelal per mail, DropBox of WeTransfer of andere onveilige oplossingen gedaan. Gevolg is dat er verschillende versies van documenten ontstaan, documenten zweven in de organisatie en daarbuiten om over de AVG/archiefwet nog maar te zwijgen.

Om al deze obstakels in één keer uit de weg te ruimen, ontwikkelde Gentics samen met OPEN.satisfaction het Samenwerkportaal.

Tijdens de webinar laten we succesvolle integratie zien met Genetics PowerBrowser, waarbij er een samenwerking wordt aangemaakt tussen een bevoegd gezag en haar ketenpartner. Volledig beveiligd middels 2FA en E- herkenning. Zo houd je grip en zicht op de zaak en de informatie. Wie wil dat nou niet? Laat je verrassen in een spetterende live demo en zie zelf de mogelijkheden.

De webinar zal op drie verschillende momenten gegeven worden:
dinsdag 8 juni 10:00-11:00 uur
donderdag 10 juni 14:00 -15:00 uur
donderdag 17 juni 10:00-11:00 uur

Via onderstaande link kunt u zich inschrijven en aangeven welke datum schikt. Vanuit Genetics wordt er dan een e-mail gestuurd met daarin de Teams link.

Aanmelden Webinar - Samenwerken met externe ketenpartners vanuit PowerBrowser

Wij verheugen ons erop om u te ontmoeten op onze webinar!

 

 

 

Genetics implementeert PowerBrowser bij Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant

Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant VRMWB            Brandweer Midden- en West Brabant

23-03-2021

Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant (VRMWB) was op zoek naar een systeem voor zaakgericht werken dat niet alleen voldoet aan de wensen en eisen maar ook aansluit bij de uitgangspunten van de Omgevingswet. Na een Europese aanbesteding werd de opdracht aan Genetics gegund.

Informatie adviseur Emily de Langen was als projectleider zowel bij de aanbesteding als implementatie betrokken: “Enkele voorbeelden van de wensen en eisen waaraan VTH-applicatie PowerBrowser voldoet is dat het aansluit bij de hedendaagse praktijk. Het kan de processen goed ondersteunen en voldoet aan de huidige standaarden. Je kunt documenten opslaan in de eigen SharePoint omgeving. De applicatie is NEN2082 gecertificeerd en bewijst de informatieveiligheid van het documentmanagementsysteem.”

Één van de belangrijkste eisen aan PowerBrowser was dat alle data ontsloten kon worden voor uitwisseling tussen afdelingen binnen de organisatie en met ketenpartners. Doordat Genetics werkt met de moderne API techniek kan VRMWB data nu beter delen. “Die techniek zorgt ervoor dat wij alle data kunnen ontsluiten zodat we straks bijvoorbeeld ook incidentbestrijding van brandweer kunnen voeden met de informatie die zij nodig hebben op het moment dat zij buiten bezig zijn met een incident.”

PowerBrowser heeft vele mogelijkheden door o.a. diverse koppelvlakken waar de projectleider goed over is te spreken. Voorbeelden hiervan zijn sjablonen bewerken via SmartDocuments en als groot pluspunt werd de uitgebreide GEO-functionaliteit genoemd.

Extra wens op het gebied van DSO
Extra wens op het gebied van DSO was het direct zien van beslisbomen en toepasbare regels zodra een aanvraag op de site van de gemeente is gedaan. Emily de Langen: “Door de samenwerking met regeldienst.nl krijgen wij op het moment dat de Omgevingswet van kracht is, meer inzicht welke stappen de aanvrager heeft doorlopen, hoe de beslisboom eruitzag en wat precies de aanvraag is waardoor wij ook beter kunnen adviseren.”

Aansluiting klantportaal
VRMWB heeft ook een eigen klantportaal op PowerBrowser aangesloten. Een internetsite waar een aantal gemeenten een aanvraag voor VRMWB digitaal kunnen indienen. Bijvoorbeeld voor het vragen van advies voor een evenement. “Je hebt voor deze gemeenten geen mailbox meer waar aanvragen uitgehaald moeten worden, of alles moet overtypen of documenten moeten uploaden.”

Samenwerking met Genetics
Over de samenwerking met Genetics was de VRMWB positief. Je merkt dat er veel inhoudelijke kennis in huis is. Consultants konden bij de inrichting sessies met key-users op inhoud aangeven waarom je een keuze wel of niet maakt. Ze kennen de applicatie door en door. Voor onze adviseurs was de consultant een gesprekspartner op gelijk niveau. Ze begrijpen het proces vanuit de inhoud en dat werd als positief ervaren. Daarnaast waren de elektronische leeromgeving, en de digitale trainingen van Genetics een mooie toepassing om kennis van PowerBrowser over te brengen in Corona tijd.

We danken de VRMWB voor het in ons gestelde vertrouwen en we kijken uit naar de verdere samenwerking! 

 

 

 

Genetics in een nieuw jasje  

 

04-03-2021

Eindelijk is het zover: ons logo en onze huisstijl zijn opgefrist en onze nieuwe website en klantportaal staan online. Maar wat is er nu anders, vraag u zich wellicht af? Lees even verder!

Buitenom hetgeen wat wel direct opvalt, zoals de website weergave, kleurgebruik en het Genetics logo, hebben we ons best gedaan om de website net zo dynamisch, gebruiksvriendelijk, veilig en progressief te laten zijn als onze producten en diensten. Daarover gesproken, deze zijn nu al in één opslag op onze website te zien. Ook ziet u hier direct wie wij zijn. Wilt u toch meer in details treden, dan kunt u natuurlijk nog steeds – via de bekende weg - onze standaard menu boven aan de pagina aantreffen.

Hiermee hopen wij u nog beter en makkelijker van informatie te voorzien en u in staat te stellen om met ons in contact te komen. Zien en spreken wij u snel?!

 

 

Gemeenten Baarn en Soest zetten in op expertise van kennisleverancier Genetics

20-10-2020

Welke leverancier heeft kennis van het domein Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VT&H)? Welke leverancier kan goed meedenken in oplossingen en praktijksituaties? Welke applicatie is klaar voor de Omgevingswet en hoe kunnen wij de applicatie goed inrichten?

Dat waren belangrijke vragen die gemeente Baarn en Soest hadden toen zij nog op zoek waren naar een geschikte leverancier op het gebied van VT&H. In een aanbesteding met een uitgebreid selectiebestek is gebleken dat de applicatie Powerbrowser het beste aansluit bij de situatie en wensen van de gemeenten. Beide gemeenten gaan samen optrekken in de implementatie van de nieuwe applicatie. 

 “We hebben meerdere leveranciers beoordeeld en Genetics kwam daar inhoudelijk als beste uit de bus. De applicatie sluit het beste aan bij onze situatie en wensen.”
Aldus de projectleider voor Baarn & Soest

Genetics is met haar specialisatie van ruim 25 jaar op het gebied van VT&H meer dan in staat om mee te denken over het inzetten van oplossingen in diverse praktijksituaties in een gemeentelijke architectuur. Wij zullen gemeente Baarn en Soest dan ook met alle plezier adviseren en kijken ernaar uit om een zo goed mogelijke oplossing te realiseren.

 Wilt u meer weten over wat Genetics voor u kan betekenen op het gebied van VT&H (vergunningverlening, toezicht en handhaving) en de Omgevingswet? Neem dan een kijkje op onze website, bij oplossingen en diensten, of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Gemeente Oldambt omarmt PowerBrowser2020


30-09-2020

Na meer dan 1 jaar voorbereiding, oponthoud door Corona, was het vorige week eindelijk zover. Onze oude VTH applicatie Powerforms werd bij gemeente Oldambt vervangen door PowerBrowser2020.

PowerForms heeft de afgelopen jaren deel uitgemaakt van gemeente Oldambt haar dagelijks werk. Nu is het tijd om de komende jaren de opvolger Powerbrowser 2020 te omarmen. Powerbrowser sluit aan bij de hedendaagse praktijk van het digitaal zaakgericht werken. Deze werkwijze past niet alleen binnen de wensen van de gemeente Oldambt maar sluit ook aan bij de uitgangspunten van de Omgevingswet.

Na de inzet van het projectteam en Genetics gaan we de zaken nu in de praktijk brengen en zorgen we voor een werkbare oplossing voor alle gebruikers.

Om het moment niet onopgemerkt voorbij te laten gaan hebben we dit gevierd met een zoethoudertje.

 

Genetics gaat in co-creatie met TeamNETROM

03-07-2020

Tegelijk met IceLake Capital is Genetics een samenwerking aangegaan met TeamNETROM. Een IT-bedrijf in het portfolio van IceLake en die al 20 jaar gespecialiseerd is in softwareontwikkeling.

Onlangs is Genetics een samenwerking aangegaan met IceLake Capital. Zij beschikken over een portfolio aan IT-bedrijven met een complementaire propositie, waaronder TeamNETROM.  Een bedrijf met bijna 400 hoogwaardige IT-specialisten in vaste dienst. Een bedrijf bovendien met een indrukwekkend trackrecord in de wereld van maatwerk software-outsourcing.

Aangezien Genetics en NETROM nu beide deel uitmaken van het Icelake Capital-portfolio, kunnen wij gebruik maken van de slagkracht, domeinkennis en ervaring van deze Microsoftpartner, cloudspecialist, kennisleverancier en applicatieontwikkelaar met 700.000 uur ontwikkel- & testcapaciteit per jaar. Het spreekt voor zich dat we hierdoor in de toekomst onze huidige klanten nog sneller en beter kunnen bedienen.

Met de 20 jaar ervaring en deskundige developers zijn ze dé partij voor nearshore softwareontwikkeling en garanderen wij onze klanten toegang tot de beste ontwikkelaars die op de markt te vinden zijn en die aan hun projecten kunnen werken. We kijken ernaar uit om met NETROM een enorm groeipotentieel te realiseren.

 

Genetics stapt naar een hoger niveau met IceLake Capital

01-07-2020

Met trots kondigen wij aan dat Genetics een samenwerking is aangegaan met IceLake Capital. Hiermee is Genetics klaar voor een volgende fase waarin we werken naar de groei van onze organisatie en onze kennis en kunde uitbreiden.

IceLake Capital investeert in winstgevende bedrijven met een sterke marktpositie. Onze nieuwe partner neemt een pakket aandelen over van de oprichter en CEO van ons bedrijf Bayram Demir die het bedrijf in 1993 oprichtte. Met de samenwerking profiteren wij van professionele ondersteuning bij het uitvoeren van onze groeistrategieën. Met name met de ontwikkelingen in het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) kunnen we de markt nu nog beter bedienen en onze continuïteit waarborgen.

Wat betekent dit voor onze klanten? We blijven onze klanten bedienen zoals ze van ons gewend zijn en daarin verandert er eigenlijk niets. Overeenkomsten met onze klanten blijven ongewijzigd. Ook in de directie of in ons team verandert er niets. Demir blijft grootaandeelhouder én aan als algemeen directeur. Wel betekent dit voor de klanten dat we directe meerwaarde bieden. We werken naar een betere en efficiëntere dienstverlening, we hebben meer kennis van het domein DSO en we hebben mogelijkheden om met nieuwe functionaliteiten uit te breiden. U kunt daarbij denken aan intensievere saas cloud productontwikkeling en het ontwikkelen van producten en diensten voor nieuwe overheidsmarkten.

In de toekomst willen wij onze klanten ook gaan ontzorgen met andere IT-diensten die de DSO-ontwikkeling verlangt. Denkt u hierbij aan productontwikkeling rondom het Power-platform met uitbreiding van nieuwe diensten, zoals planvorming, het opstellen van toepasbare regels en het bouwen van een samenwerkingsportaal dat breder ingezet kan worden dan alleen voor het vergunningsproces en het bevoegd gezag.

Wij kijken ernaar uit om binnen dit nieuwe ecosysteem gezamenlijk verder te gaan bouwen aan een hoogwaardig en breed pallet aan IT- producten en -diensten voor onze klanten!

 

Corona criminelen actief bij aanbestedende diensten

30-04-2020

Corona criminelen hebben vorige week een van onze nieuwe klanten benaderd door zich voor te doen als een financieel medewerker van Genetics om administratieve wijzigingen te willen doorgeven. Deze wijziging ging om een nieuw bankrekeningnummer en een nieuwe begunstigde! Uiteraard niet op verzoek van Genetics!

De criminelen hadden het "thuiswerken" gebruikt om alle aanbestedingsplatformen na te struinen op zoek naar gunningen. Vervolgens na de definitieve gunning de aanbestedende dienst benaderd met het vriendelijke verzoek om enkele administratieve aanpassingen te willen doorvoeren en een voorschot op het nieuwe rekeningnummer te willen storten.

Gelukkig zijn onze klanten over het algemeen attent en informeren voor de zekerheid Genetics.

Beste aanbestedende dienst, wees op uw hoede als u nog voor de start van een project dergelijke verzoeken krijgt. Bij twijfel aarzel niet eerst uw leverancier te contacten! Wij benaderen u nooit voor dit soort verzoeken via de telefoon en wij versturen alleen mails met onze eigen Genetics accounts.

 

 

PowerBrowser nu ook in onze hoofdstad!

 

 

 

 28-02-2020

Gemeente Amsterdam is live met innovatieve VTH-software van Genetics! Vandaag heeft Genetics dit samen met samenwerkingspartner TriDiGi en gemeente Amsterdam gevierd.

De applicatie PowerBrowser ondersteunt in eerste instantie de VTH Wabo vergunningprocessen voor de gemeente middels een Saas-dienstverlening. Dit betekent dat documenten opgeslagen en beheerd worden in een Document management Systeem.

Het VTH systeem is op de toekomst voorbereid. Zoals de gemeente wenst kan het mee migreren naar de nieuwe Omgevingswet en het kan voor andere soorten vergunningen worden ingericht.

Genetics vindt het een eer dat de grootste gemeente van Nederland met haar software gaat werken. De leverancier mag de software leveren, implementeren, beheren en hosten.

Wilt u meer weten over wat Genetics voor u kan betekenen op het gebied van VT&H (vergunningverlening, toezicht en handhaving) en de Omgevingswet? Neem dan een kijkje op onze website, bij oplossingen en diensten, of neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Genetics verrast met gebak van samenwerkingspartner TriDiGi

Genetics werd gisteren blij verrast met heerlijk gebak van samenwerkingspartner TriDiGi! 

Bij de oplevering van PowerBrowser is Genetics erin geslaagd om in korte tijd drie restpunten door te voeren voor een gezamenlijke klant. Hiermee is een basis gelegd voor een succesvolle implementatie. TriDiGi kwam donderdag persoonlijk bij Genetics langs om ons met gebak te bedanken voor de inzet.

TriDiGi ondersteunt overheden bij digitale transformatie. Genetics is enorm blij met TriDiGi als partner en kijkt uit naar een prettige voortzetting van de samenwerking. Bedankt TriDiGi! 

 

 

Genetics is ISO 27001, ISO 9001 en AVG gecertificeerd!

Bayram Demir (directeur Genetics), Ronald Westerveen (Kiwa), Ivo Ouwerkerk (dagvoorzitter Gebruikersdag Genetics)

Met trots maakt Genetics bekend dat zij is gecertificeerd voor ISO 27001, ISO 9001 en AVG! Hiermee voldoet Genetics aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging, kwaliteitsmanagement en de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Informatieveiligheid en kwaliteitsmanagement hebben altijd hoog in het vaandel gestaan bij de dienstverlening van Genetics. De certificeringen bevestigen voor klanten, partners en leveranciers nog meer het betrouwbare imago. Klanten kunnen erop vertrouwen dat de veiligheid van informatie in het algemeen en de bescherming van persoonsgegevens bij Genetics in goede handen is. Met de interne bedrijfsprocessen zijn risico's aanzienlijk verminderd. Genetics verzekert met de ISO 27001 certificering bovendien dat klanten van kwaliteit en veiligheid in de ontwikkeling, beheer, onderhoud en de exploitatie van de oplossingen worden voorzien.

Goede beoordeling door Kiwa
De auditors van Kiwa waren erg positief over de manier waarop de gehele Genetics organisatie met ISO normen omgaat. Kiwa heeft diepgaand onderzoek gedaan en begon dit proces zelfs met nul aanmerkingen!

Met name de veilige software én de wijze waarop Genetics voor de eigen organisatie met informatiebeveiliging aan de slag is gegaan, werd bij de uitreiking benoemd. Verder was de auditor van Kiwa o.a. te spreken over de betrokkenheid van het management en de awareness van alle medewerkers.

Waarom ISO 27001?
De norm ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. De standaard beschrijft hoe organisaties informatiebeveiliging procesmatig dienen in te richten, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen organisaties zeker te stellen.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:
–          Veilig personeel;
–          Interne audits;
–          Toegangsbeveiliging;
–          Beveiligd en gepland ontwikkelen;
–          Informatiebeveiliging bij leveranciers;
–          Incidentmanagement;
–          Naleving van wetgeving.

Waarom ISO 9001?
ISO 9001 is wereldwijd de meest ingezette norm voor kwaliteitsbeheersing en evalueert het totale werkproces van een organisatie. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het nastreven van tevreden klanten en medewerkers en aan de beheersing van processen en risico’s.

Waarom AVG?
Met het AVG certificaat toont Genetics aan dat zij voldoen aan de privacyregels rondom dataverwerking.

Nu Genetics en haar software voldoen aan bovengenoemde standaarden laat Genetics zien dat zij serieus met de beveiliging van data omgaan en dat zij er ook daadwerkelijk naar handelen. Hier hecht Genetics dan ook veel waarde aan.

 

Jubileum Gebruikersdag Genetics was een groot succes!

21-11-2019

Op donderdag 14 november 2019 vond een extra feestelijke gebruikersdag van Genetics plaats!
Genetics bestaat namelijk 25 jaar en vierde dit graag met haar klanten.

De gebruikersbijeenkomst was met ruim 90 bezoekers een groot succes. Het thema “anders denken, anders doen” stond deze dag centraal. We hebben o.a. met elkaar gedeeld hoe we met de veranderingen in de Omgevingswet anders kunnen werken en samenwerken. Business-coach Ivo Ouwerkerk was de dagvoorzitter en wist de feestelijke sfeer in de zaal goed te brengen.

De productowner en partner directeur gaven het laatste nieuws over recente en toekomstige ontwikkelingen van PowerBrowser en de organisatie. Gastspreker Rob van de Plassche heeft namens Berkeley Bridge en Tercera kennis bijgebracht over het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Tevens heeft hij verteld over hun software die ze met PowerBrowser kunnen koppelen.  

Met trots heeft Genetics deze dag een ISO 27001-9001 certificaat voor informatiebeveiliging van de organisatie Kiwa mogen ontvangen. Auditor Marc van der Zandt heeft verteld dat Genetics de audit succesvol heeft afgelegd. Vervolgens heeft Ronald Westerveen van Kiwa verteld wat een ISO 27001 en AVG certificering inhoudt en waarom het goed is om als overheidsorganisatie ook de certificering te behalen. Veiligheid doen we samen!

Naast goede inhoudelijke gesprekken, werd er volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om te netwerken en specifieke kennis te delen. De interactieve feedbacksessie leverde waardevolle input op. Onderling hebben bekenden elkaar weer gezien en nieuwe contacten gemaakt.

Ter afsluiting van een geslaagde dag, werd er nog volop nagepraat en genoten van een smakelijke borrel. Genetics bedankt alle aanwezigen voor hun positieve inbreng en gesprekken!

Tot in 2020 bij de volgende gebruikersbijeenkomst!

 

Op het klantenportaal kunt u de presentaties gegeven op deze dag downloaden.

 

 

 

Genetics organiseert jubileum Gebruikersdag op donderdag 14 november a.s.

Genetics bestaat inmiddels ruim 25 jaar! Deze mijlpaal in ons bestaan was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van onze klanten. Om dit met onze klanten te vieren organiseren wij ons feestelijke jubileum Gebruikersdag op donderdag 14 november 2019 in het WTC Alnovum te Almere.

We richten ons deze dag op het thema"Anders denken, anders doen."
De Omgevingswet vereist anders te denken: we kunnen ons niet meer beperken tot één bepaalde werk- en denkwijze, maar slaan voortaan de handen ineen. Hoe gaan we hiermee om?

Tijdens de bijeenkomst praten wij onze gasten bij over de huidige ontwikkelingen en toekomstplannen van onze applicaties, onze visie en wat dit betekent voor uw organisatie. Deze speciale jubileum Gebruikersdag wordt
een inspirerend dagje boordevol actuele informatie en natuurlijk doen we wat extra’s om ons jubileum te vieren! De inspirerende sessies zorgen ervoor dat genodigden met nieuwe kennis en inzichten naar huis gaat. Bovendien krijgen onze gebruikers de kans om bij te praten met collega’s uit het hele land en feedback te geven. Netwerken en kennisdeling staan op deze dag centraal. U mag dus zeker niet ontbreken!

Business coach Ivo Ouwerkerk zal de gasten te woord staan als dagvoorzitter. Ivo geeft trainingen, lezingen en schrijft o.a. over hoe je kunt veranderen door anders te denken en doen. 

Heeft u interesse om deel te nemen aan het jubileum Gebruikersdag? Stuur dan uiterlijk vrijdag 6 september een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wij verheugen ons op een feestelijke en inspirerende dag!

 

Gemeente Oldambt zet langdurige relatie met Genetics voort

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van Genetics haar VTH-applicatie PowerForms werd het tijd voor gemeente Oldambt om over te stappen naar een vernieuwde applicatie. Gemeente Oldambt startte een aanbestedingstraject op voor het verwerven, inrichten en in gebruik nemen van een VTH-applicatie. Genetics heeft hieraan deelgenomen, want zij was graag bereid om de goede en langdurige relatie met de gemeente voort te zetten en uit te breiden. Na een zorgvuldige aanbesteding, inclusief concretiseringsfase is Genetics gekozen als beste leverancier. Genetics is verheugd om haar bewezen, standaard, zaakgerichte en browser-gebaseerde applicatie PowerBrowser aan gemeente Oldambt te mogen leveren en kijkt uit naar de prettige voortzetting van de samenwerking.

VTH applicatie gemeente Oldambt

Provincie Gelderland kiest voor VTH-applicatie bij Genetics

Provincie Gelderland heeft een contract getekend met Genetics voor de implementatie en beheer van VTH-applicatie PowerBrowser. Na een intensieve aanbestedingsprocedure, inclusief succesvolle verificatiefase is Genetics als winnaar uit de bus gekomen.

De selectie van de software van Genetics vond plaats op basis van een Europese aanbesteding. De provincie Gelderland zet PowerBrowser in om te werken met een toekomstvaste applicatie, die voldoet aan het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet), wet- en regelgeving.

 Met de informatievoorziening voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving lopen de partijen vooruit op de nieuwe Omgevingswet en kunnen de medewerkers efficiënter gaan werken.

OD Twente en vijf Twentse gemeenten tekenen voor Genetics’ VTH-zaaksysteem

Omgevingsdienst Twente en de gemeenten Almelo, Tubbergen, Dinkelland, Twenterand en Hof van Twente gebruiken de komende jaren één gemeenschappelijke backoffice-applicatie voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving: PowerBrowser van Genetics. Het contract hiervoor werd namens alle deelnemers op 24 april ondertekend door Jan Willem Strebus, directeur van Omgevingsdienst Twente.

Voortraject
Aan de ondertekening ging een intensief Europees aanbestedingstraject vooraf. De betreffende gemeenten en omgevingsdienst trokken hierin samen als stuurgroep op. Een vruchtbare samenwerking die tot de beslissing leidde om ook de implementatie van het systeem gezamenlijk op te pakken en uit te rollen.

Zaakgerichte workflow
Met PowerBrowser richten de deelnemende partijen hun werkprocessen en dossiervorming zaakgericht in. VTH-procedures zijn ketenprocessen, waarbij coördinatie en gegevensuitwisseling noodzakelijk zijn. Met het ‘NEN 2028’ certificaat bevestigt Genetics formeel dat PowerBrowser aan alle wettelijke voorschriften voldoet op het gebied van informatiebeheer, veiligheid en archivering. 

Transitie naar de Rijkscloud is geslaagd

Genetics is erin geslaagd om samen met Rijkswaterstaat de hosting van PowerBrowser voor 11 waterschappen en Rijkswaterstaat te verhuizen van de Genetics cloud naar de Rijkscloud. 

De transitie voor samenwerkingsverband SAW@ is uitgevoerd mede vanwege overheidsbeleid ten aanzien van hosting en beheer van informatie van de overheid. De deelnemers binnen SAW@, allen werkend binnen het VTH-domein (Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving), houden hiermee op gemakkelijke wijze altijd en overal toegang tot de PowerBrowser werkomgeving, maar nu vanuit de Rijkscloud.

Afgelopen maandag 22 oktober zijn alle waterschappen en Rijkswaterstaat live gegaan. Het was een intensief project, maar Genetics is trots op het resultaat dat ze samen met de medewerkers van SAW@ in korte tijd hebben bereikt. Om dit te vieren hebben we alle deelnemers getrakteerd op een taartje. 

Wij hopen op een goede voortzetting van deze prettige samenwerking.

 

Feestelijke livegang met gemeente Zoeterwoude

 Na een positief aanbestedingstraject van de gemeenten Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp, mag Genetics haar op het VTH-domein toegesneden zaaksysteem PowerBrowser leveren voor de ondersteuning van vergunningverlening, toezicht, -en handhavingstaken.

De implementatie en inrichting van PowerBrowser voor gemeente Zoeterwoude is inmiddels geslaagd. Daarmee is Zoeterwoude afgelopen maandag officieel live gegaan! Dit werd gevierd met koffie, thee en gebak.

In de maanden oktober tot en met januari zullen ook de gemeenten Leiderdorp, Oegstgeest en Leiden met PowerBrowser live gaan. Wij zijn trots dat ook deze gemeenten gebruik gaan maken van PowerBrowser en wij kijken uit naar een prettige samenwerking!

Livegang PowerBrowser Zoeterwoude

 

Genetics maakt koppeling met DigEplan

Documenten digitaal ondertekenen, annoteren en stempelen

Met de koppeling van PowerBrowser met DigEplan wordt het nu eenvoudig gemaakt om documenten één-voor-één of in bulk digitaal te ondertekenen, annoteren en stempelen. 

 

Deze mogelijkheid is belangrijk voor archiefwaardig documentenbeheer en zorgt voor een digitale en papierloze werkwijze. Hiermee hebben de gebruikers van PowerBrowser een systeem dat hun werk nog makkelijker maakt en complexiteit en verwarring bij het beoordelen van documenten wegneemt.

Voor de koppeling past Genetics de StUF Zaak- en documentservices standaard toe, waarmee de documenten worden uitgewisseld. Daarnaast heeft Genetics een URL-koppeling (snelkoppelingen) gemaakt om de gebruikersinterface van DigEplan te benaderen.

Hoort u graag meer over de mogelijkheden om PowerBrowser te koppelen met DigEplan, neem dan contact op met de heer Peter Otto, bereikbaar via 036 5400 850 & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

 

Genetics behaalt status Microsoft Gold Partner

Het is Genetics, specialist in zaaksystemen voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, gelukt om te worden benoemd tot Microsoft Gold Certified Partner. Daarmee is Genetics het komende jaar geaccrediteerd Microsoft partner van het hoogste niveau. Met de Gold certificering biedt Genetics haar klanten aantoonbaar kwaliteitsgaranties voor Microsoft Cloud oplossingen en ondersteuning.

De Microsoft certificering is een wereldwijd erkend kwaliteitskeurmerk en is de hoogste erkenning die Microsoft uitreikt. Hiermee laat Genetics zien dat ze aan alle strenge eisen voldoet die Microsoft stelt. De belangrijkste eisen zijn: het hebben van voldoende gecertificeerde medewerkers, voldoende klantreferenties en een hoge klanttevredenheid. Uiteraard moet dat gemeten zijn in een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek.

Genetics heeft met het behalen van de Gold certificering bewezen dat zij deskundige zijn op gebied van Microsoft technologie. Zo kan Genetics haar Cloud oplossingen optimaliseren en profiteert de klant van een betrouwbare, ervaren partner met kennis van zaken. Dankzij het Microsoft Gold Partnership krijgen klanten van Genetics gegarandeerd kwaliteit en zekerheid.

Als partner van Microsoft heeft Genetics vroegtijdig toegang tot de nieuwste Microsoft technologie en producten, zelfs nog voordat deze op de markt worden gebracht. Daardoor kan Genetics goed inspelen op veranderingen vanuit business behoeften.

 

Genetics verkozen tot stagebedrijf van het jaar!

Tijdens het jaarlijkse kerstontbijt van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) is Genetics uitgeroepen tot stagebedrijf van het jaar! Reden hiervoor is de strategische samenwerking met het ROC Flevoland, het doorlopend kunnen bieden van stageplekken en de goede begeleiding van de studenten. 

Interview Bayram Demir, Digitalisering bevordert transparantie

Onze directeur Bayram Demir heeft een interview gedaan voor de Pulse Media Group die op 28 oktober jl. als bijlage in het Elsevier weekblad verscheen. Het ging over de digitalisering van de publieke sector. Lees in het interview met de heer Demir hoe hij denkt dat de overheid met digitalisering om kan gaan en hoe Genetics met haar oplossingen ondersteuning biedt.  Bron: Pulse Media Group - bijlage Elsevier Weekblad 'Digitalisering van de publieke sector' - 28 oktober 2017

Waterschap Hollandse Delta gaat digitaal

Ridderkerk, 6 oktober 2017
Vandaag vond de officiële kick-off plaats om Waterschap Hollandse Delta te koppelen met SharePoint. Met dit project wat we samen met de organisatie Inspark realiseren helpen we Waterschap Hollandse Delta volledig digitaal te werken.
Wij verheugen ons op een prettige samenwerking!

Conversie Waterschap Brabantse Delta beloond met taart

Na een intensieve periode hebben we de conversie voor Waterschap Brabantse Delta met succes afgesloten. 
Als bedankje hebben wij een lekkere taart van deze Waterschap ontvangen.

Wij danken Waterschap Brabantse Delta voor de goede samenwerking!

  

Save the date: Gebruikersdag 31 oktober 2017


Afgelopen jaren hebben wij met plezier de Gebruikersdag voor u georganiseerd. Deze bijeenkomst werd goed bezocht en door de gebruikers gewaardeerd. Dit geeft ons veel energie voor de volgende Gebruikersdag. Op dinsdag 31 oktober 2017 is het weer zover. Zet deze datum alvast in uw agenda! Wij verwelkomen u graag in Het Waterschapshuis te Amersfoort.

Om de Gebruikersdag zoveel mogelijk te laten aansluiten op uw wensen en behoeften vragen wij u deze vragenlijst in te vullen:
Vragenlijst Wensen en ideeën Gebruikersdag 2017

Wij hopen dat u de vragen spoedig invult, zodat wij hier de komende tijd nog mee aan de slag kunnen. Zodra we uw input hebben ontvangen en wij ons programma daar zoveel mogelijk op hebben afgestemd sturen wij u de definitieve uitnodiging. 

Heeft u van ons nog geen Save the date bericht ontvangen via de mail? Wilt u toch op de hoogte blijven en ook een uitnodiging voor de Gebruikersdag ontvangen? Laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kijk ook nog even uw ongewenste mail na).

Reserveer in elk geval deze inspirerende dag alvast in uw agenda en zorg dat u erbij bent.

Succesvolle implementatie gevierd bij Omgevingsdienst IJsselland

Livegang IJsselland

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 6 juli 2017 vond de livegang van IJVI (IJssellandse VTH Informatievoorziening) bij Omgevinsdienst IJsselland plaats!
Na een succesvolle implementatie van IJVI, de informatievoorziening voor de nieuwe Omgevingsdienst IJsselland, moest dit natuurlijk op een feestelijke wijze worden gevierd. 

Genetics feliciteert onder andere Pieter-Jan van Zanten, beoogd directeur RUD IJsselland en allen die zich afgelopen maanden enorm hebben ingezet om deze bijzondere en fantastische prestatie te leveren. Wij wensen de gebruikers veel succes met het in gebruik nemen van PowerBrowser.

Livegang gemeente Dalfsen, Raalte en Zwartewaterland

De gemeenten Dalfsen, Raalte en Zwartewaterland, deelnemers van het IJVI-project, zijn blij met de zachte landing van PowerBrowser. De drie gemeenten zijn sinds vorige week van start gegaan met het VT&H zaaksysteem van Genetics.

De snelle implementatie in slechts vijf weken bewijst dat het simpelweg weinig tijd kost om onze oplossing in gebruik te nemen. RUD IJsselland en vijf van de 13 gemeenten maken als deelnemers van het IJVI-project inmiddels gebruik van het VT&H-gerichte zaaksysteem van Genetics. Zie daarvoor ons vorige nieuwsbericht “RUD IJsselland (IJVI) gestart met PowerBrowser”.

De drie gemeenten profiteren nu van krachtige koppelingen en de zekerheid dat haar gegevens nu en in de toekomst voldoen aan de wettelijke eisen.

Binnenkort in PowerBrowser: Informatie verkenner

Dé overzichtelijke tool van al uw koppelingen in één oogopslag

Voor de zomerrelease van augustus willen wij alvast een nieuwe module introduceren, de informatie verkenner. Met de informatie verkenner maken wij het de gebruiker nog makkelijker om een 360 graden kijk te hebben op de gegevens die open staan.  Met één druk op de knop wordt bij een record direct getoond welke koppelingen er aanwezig zijn. Omdat alleen het aantal relaties wordt getoond en niet direct alle informatie wordt opgehaald kunnen wij deze gegevens sneller tonen dan in de cockpit mogelijk was. 

De informatie verkenner wordt beschikbaar voor elk formulier, zodat het niet uitmaakt of de gebruiker op een zaak, bedrijf of ander soort record staat. Vanuit het record kan de informatie geselecteerd worden die de gebruiker nader wilt bekijken door de regel aan te klikken.

Wij denken hiermee meer te kunnen voorzien in de informatiebehoefte van de klant. Deze module is een nieuwe, aanvullende module.

Wilt u alvast meer informatie over deze nieuwe module? Open dan ons document ‘Introductie Informatie verkenner’ op ons klantenportaal. Wilt u reageren op dit onderdeel, zijn er punten die u wilt aandragen waar we volgens u rekening mee moeten houden dan horen wij dit graag van u.

 

Onze Maurice 14 jaar in dienst

Gisteren hebben wij naast de verjaardag van onze collega Maurice, ook gevierd dat hij al 14 jaar bij ons in dienst is. Wij willen Maurice feliciteren met het behalen van deze mijlpaal en hem bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren. Wij zijn trots op onze trouwe collega die zich altijd voor Genetics heeft ingezet.  Wij wensen Maurice nog vele mooie en gezonde jaren bij Genetics!

RUD IJsselland (IJVI) gestart met PowerBrowser

De Regionale Uitvoerings Dienst (RUD) IJsselland is vorige week gestart met het gebruikmaken van PowerBrowser. Een voorspoedige en succesvolle implementatie van PowerBrowser heeft geresulteerd in de livegang van de eerste bevoegde gezagen, namelijk de gemeenten Olst-Wijhe en Staphorst.

Na gunning heeft de RUD IJsselland samen met Genetics in korte tijd de inrichting, koppelingen, procedures, opleidingen en migraties conform het eisenpakket uitgevoerd. Door de RUD IJsselland deelgenoot te maken van de kennis en ervaring van Genetics in bijvoorbeeld de ‘best practice’ zijn tijd en geld gereduceerd en effectief gespendeerd. De best practice van Genetics is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring in het domein. Gevolg was dat bijvoorbeeld processen, inclusief (wettelijke) termijnen en statussen, aangepast werden in plaats van zelf te bedenken wat de doorlooptijd ten goede is gekomen. PowerBrowser en PowerMobiel ondersteunen de RUD IJsselland, Olst-Wijhe en Staphorst in hun werkzaamheden en vergemakkelijken deze. De RUD-medewerkers zijn nu in staat om hun werkzaamheden overal en altijd uit te voeren, ongeacht locatie of device.

Ook de RUD IJsselland is, door bemiddeling van Genetics, gekoppeld aan het Centraal Aansluitpunt. Evenals een aantal van onze andere klanten kan de RUD (en haar bevoegde gezagen) nu echt “eenmalig registreren, meervoudig gebruiken”.

Genetics, RUD IJsselland, Olst-Wijhe en Staphorst hebben de samenwerking als intensief, professioneel en prettig ervaren. Een belangrijke mijlpaal is bereikt, maar het werk is hiermee niet af. Wij zien uit naar een succesvolle continuering van de samenwerking en aansluiting van de overige bevoegde gezagen. Wij wensen de eerste gebruikers binnen IJVI succes toe met PowerBrowser en PowerMobiel!

Gemeente Breda van start met PowerBrowser

Applicatie voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VT&H)

    

Na een intensieve aanbestedingsprocedure is het nu dan echt definitief. Genetics mag de applicatie voor Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VT&H) leveren voor de gemeente Breda.

Afgelopen donderdag 2 februari vond de kick-off plaats met de officiële ondertekening van het contract voor een samenwerkingsperiode van minimaal 4 jaar. De applicatie zal ondersteuning bieden aan vergunningverlening, toezicht, handhaving, bezwaar en beroep processen (o.a. Wabo, APV en Drank en Horecawet). De gemeente Breda was op zoek naar een leverancier die zijn sporen aantoonbaar heeft verdiend op het gebied van de levering van standaardapplicaties voor het vergunning, toezicht- en handhavingstraject. Met inmiddels ruim 23 jaar ervaring in dit vakgebied is Genetics bij uitstek de samenwerkingspartner voor de gemeente Breda.

Genetics ziet uit naar een veelbelovende samenwerking!

Proef met chat-functie op de website

Om klanten en andere geïnteresseerden beter van dienst te kunnen zijn, neemt Genetics momenteel een proef met online chat-functionaliteit. Op onze website vindt u rechts onderaan een veld waarin wordt getoond wanneer de chat-service online is. Tijdens kantooruren wordt deze chat-service bemenst door onze service desk medewerkers, die u direct antwoord geven of uw vragen aan de betreffende afdeling kunnen doorgeven. De proef zal in eerste instantie twee maanden worden uitgevoerd, waarna wordt geëvalueerd of dit kanaal voor onze klanten een waardevolle aanvulling biedt aan telefoon en e-mail.

Succes bij RUD IJsselland

Het in gebruik nemen van een nieuw systeem bij een complexe organisatie als een regionale uitvoeringsdienst is geen eenvoudige zaak. Toch zijn de RUD IJsselland en de deelnemende gemeenten samen met leverancier Genetics erin geslaagd het eerste project IJVI binnen vijf maanden af te ronden en daarmee de zaakgerichte VT&H applicatie naar hun wensen in te richten. Gefeliciteerd!

Hieronder het compacte projectteam onder leiding van projectmanager Remco Aalders en projectleider Erkan Demir van Genetics.

Hoge betrokkenheid tijdens Gebruikersdag 2016

Op 21 november jl. heeft ons jaarlijkse Gebruikersdag weer plaats gevonden met als thema ‘Samen op weg naar 2020’. Deze keer vond het plaats in het gebouw van het Waterschapshuis te Amersfoort. Door de goede, inhoudelijke discussie door de genodigden, werd er veel nuttige informatie gedeeld over het gebruik van PowerBrowser en werden er ideeën gegeven over hoe Genetics in kan spelen op wettelijke ontwikkelingen.

Programma
Op het programma stond onder andere een toelichting over de rollen die het Standaard Platform (SP) en Centraal Aansluitpunt (CA) zullen vervullen bij het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Daarnaast hebben we de gebruikers geïnformeerd over de nieuwe functionaliteiten die zijn toegevoegd in het afgelopen jaar en ontwikkelingen voor de komende periode, waaronder PowerBrowser 2020 en PowerMobiel op de Android. Tijdens de mini sessies hebben we demonstraties gegeven hoe de koppelingen Inspectieview en Brievengenerator aangesloten worden op PowerBrowser en hoe de aanvullende modules Checklisten en Tijdschrijven werken. In kleine discussiegroepen is de ontwikkeling van onze oplossingen besproken: Wat kan makkelijker of beter in PowerBrowser? Waar moet een KCC aan voldoen? Welke ideeën heeft u met de Omgevingswet bij onze oplossingen?

Deelnemers
Goed om te zien was dat veel gebruikers aanwezig waren tijdens de bijeenkomst. Zowel Rijkswaterstaat, waterschappen, gemeentes en omgevingsdiensten waren present. Ook nieuwe gebruikers, zoals de bevoegde gezagen van regio IJsselland, namen deel aan de dag. Dit tekent de hoge betrokkenheid van de gebruikers bij onze oplossingen. De organisaties konden op deze manier veel van elkaar leren.

De gegeven presentaties zijn terug te vinden op ons klantenportaal. Daarnaast ontvangen alle genodigden die aanwezig en afwezig waren binnen twee weken een verslag. Wij hopen alle deelnemers en natuurlijk andere (potentiele) klanten volgend jaar weer op onze Gebruikersdag te mogen begroeten.

Genetics wint aanbesteding gemeente Zwolle

“VTH software ten behoeve van RUD IJsselland en bevoegde gezagen”

Genetics, leverancier van software voor de ondersteuning van vergunningverlening-, toezicht- en handhavingstaken bij de overheid en gemeente Zwolle, zijn in juli van dit jaar een strategisch partnership aangegaan voor het leveren, hosten, implementeren en onderhouden van PowerBrowser voor RUD IJsselland en bevoegde gezagen in de regio IJsselland.  

Tijdens het aanbestedingstraject kwam Genetics niet alleen kwalitatief het beste uit de bus, maar heeft zij in een uitgebreide Proof of Concept ook bewezen dat zij haar beloften kan waarmaken. Het RUD bestuur heeft dan ook op 7 juli jl. de opdracht definitief gegund aan Genetics voor een periode van minimaal 4 jaar.

Het project is binnen de regio IJsselland beter bekend onder de naam IJVI. Dit staat voor IJssellandse VTH Informatievoorziening. Genetics ziet uit naar een goede samenwerking waarbij partnership hoog in het vaandel staat!

Save the date . . . 21 november Gebruikersdag 2016

Op maandag 21 november 2016 organiseren wij onze Gebruikersdag! De bijeenkomst vindt plaats in Het Waterschapshuis te Amersfoort. Genodigden zijn welkom vanaf 10:15 uur en rond 15:00 uur sluiten we af met een borrel. 

Dit jaar is de Gebruikersdag interactief en dynamisch van opzet. Na een korte plenaire sessie heeft u keuze uit een aantal kleinere sessies. Zo kunt u uit onderwerpen kiezen die u het meest aanspreken. In kleinere afgestemde groepen laten wij u graag aan het woord. Welke impact heeft de cultuurverandering van de Omgevingswet volgens u op onze oplossingen? Hoe ziet u kwaliteitscriteria 2.1. voor zich? Wat kan volgens u makkelijker of beter in PowerBrowser? Natuurlijk informeren wij u ook over de ontwikkelingen die onze oplossingen doormaken en over ontwikkelingen op ons vakgebied. Naast presentaties geven we ook demonstraties van PowerMobiel op de Android en een demonstratie hoe u bijvoorbeeld MijnOverheid, een DMS, een zaaksysteem of Inspectieview aansluit op PowerBrowser.

Het doel van deze dag is om u te betrekken bij de ontwikkelingen in ons vakgebied en om inzicht te krijgen wat er bij u speelt. Door de keuze uit verschillende sessies is de bijeenkomst niet alleen op gebruikers gericht, maar ook afgestemd op systeembeheerders, beleidsmedewerkers, afdelingshoofden van bijvoorbeeld Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, etc. 

Binnenkort sturen wij de definitieve uitnodiging met een programma, maar reserveer de datum vast in uw agenda! 

Graag tot maandag 21 november 2016!

Genetics heeft stUF-FIN koppeling gerealiseerd met positieve testresultaten

KING gemeentenEen aantal weken geleden heeft Genetics de stUF-FIN koppeling gerealiseerd en positieve testresultaten behaald voor het stUF-testplatform van King Gemeenten. Doordat we nu compliant zijn kunnen we aantonen dat de ingebouwde koppeling voldoet aan de KING-standaarden.

De stUF-FIN is een koppeling tussen PowerBrowser en het inningensysteem waardoor vanuit PowerBrowser direct een vordering in het inningensysteem gezet kan worden. De gebruiker hoeft daardoor niet naar een interface van een ander systeem te schakelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leges. Als de klant nog niet duidelijk heeft voor welk inningensysteem hij kiest is de keuze nu makkelijker. Hij kiest er namelijk een die ook deze standaard ondersteunt. Meer informatie over de Betalen en Invorderenservices kunt u lezen op Gemmaonline.nl

Door alleen nog gebruik te maken van gestandaardiseerde- en compliant producten krijgen gemeenten meer zekerheid dat de geleverde applicatie voldoet aan de standaard en beter gegevens kan uitwisselen met andere (standaard) applicaties. Daarmee wordt niet alleen de betrouwbaarheid van het gemeentelijk applicatielandschap structureel verbeterd, maar kunnen ook aanzienlijke besparingen in onderhoud en exploitatie worden gerealiseerd. 

WaterInfodag 2016: SAW@ gaat mobiel

 
Op 31 maart 2016 vindt in congrescentrum 1931 te ‘s-Hertogenbosch de Waterinfodag 2016 plaats. Rijkswaterstaat, klant van Genetics, vertelt u deze dag graag meer over het SAW@-project en onze operationele mobiele app PowerMobiel. SAW@ (Samenwerking Waterbeheerders) is een samenwerkingsvorm tussen een negental waterschappen en Rijkswaterstaat op ICT-gebied voor één integrale oplossing ter ondersteuning van vergunningverlening en handhaving (PowerBrowser). Op de Waterinfodag licht Rijkswaterstaat de voordelen van de samenwerking verder toe, tevens wordt PowerMobiel gedemonstreerd. Binnen SAW@ wordt al gebruik gemaakt van PowerMobiel waarbij het werk van o.a. handhavers op locatie wordt vergemakkelijkt.
 
Tot oktober a.s. is het voor andere waterschappen mogelijk om bij het SAW@-project aan te sluiten!
 
De presentatie is van 13:30 – 14:15 in zaal Dexter 15.

Het aansluiten op het stelsel van basisregistraties was nog nooit zo eenvoudig!

Genetics en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu waren er al een tijdje mee bezig, maar in februari 2016 is definitief besloten dat naast o.a. Rijkswaterstaat en diverse waterschappen, ook andere overheden gebruik mogen maken van het Centraal Aansluitpunt. Hiermee komt de complexiteit om toegang te krijgen tot landelijke voorzieningen zoals de GBA-V, de BRP, de BAG, de BRK, de BGT, het NHR en het OLO tot een einde. Met het Centraal Aansluitpunt worden deze voorzieningen centraal ontsloten, waardoor niet voor iedere voorziening een aparte koppeling hoeft te worden gelegd. 

De voordelen van het gebruik van het Centraal Aansluitpunt zijn aanzienlijk. Zo zorgt het niet alleen voor een kortere implementatietijd, maar heeft het ook een kostenbesparing tot gevolg. Omdat de voorzieningen centraal worden ontsloten, zorgt dit tevens voor een eenvoudiger beheer. Verder is er slechts één PKI Overheidscertificaat noodzakelijk, in plaats van één voor iedere basisregistratie.

Kortom met het Centraal Aansluitpunt wordt optimaal gebruik gemaakt van bestaande middelen, kennis en kunde, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden en kosten bespaard kunnen worden.

In 2014 sloot Genetics, als eerste leverancier van Nederland, Rijkswaterstaat en diverse waterschappen aan op het Centraal Aansluitpunt. Op korte termijn zal Genetics daar een omgevingsdienst en een regionale uitvoeringsdienst aan toevoegen. Genetics heeft als enige leverancier in dit domein ervaring met het aansluiten van overheidsorganisaties aan het Centraal Aansluitpunt. Dit maakt Genetics bij uitstek de beste partner voor het soepel laten verlopen van de koppeling van uw organisatie naar het Centraal Aansluitpunt.

Genetics is al bijna een kwart eeuw voorvechter en voorloper als het gaat om het leveren van kwalitatief hoogwaardig en in gebruik eenvoudig en toegankelijke ICT ondersteuning aan de overheid. Genetics is dan ook trots dat zij, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de toegang tot de landelijke voorzieningen heeft vergemakkelijkt.

Ter beeldvorming kan de volgende YouTube animatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekeken worden: Centraal Aansluitpunt (CA)

Hoort u hier graag meer over, neem dan contact op met de heer Peter Otto, bereikbaar via 036 5400 850 & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Waternet live met PowerMobiel!

Waternet live met PowerMobiel!Waternet is dinsdag 8 maart live gegaan, naast het gebruik van PowerBrowser wordt Waternet ook door PowerMobiel ondersteund. De livegang is gevierd met alle betrokkenen op donderdag 10 maart, uiteraard waren wij hierbij aanwezig. PowerMobiel is de mobiele variant van PowerBrowser en zal met name het werk van de handhavers vergemakkelijken op locatie. Samen met Waternet zijn er nu acht van de tien deelnemers van SAW@ live. Samenwerking Waterbeheerders (SAW@) is een samenwerkingstraject tussen Rijkswaterstaat, Waterschappen en Het Waterschapshuis.

Waterschap Zuiderzeeland sluit zich aan bij SAW@

Ook Waterschap Zuiderzeeland kiest voor de gezamenlijke nieuwe applicatie PowerBrowser.  

Op vrijdag 20 november 2015 heeft Jaap van der Veen, secretaris-directeur van Waterschap Zuiderzeeland, de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De planning is dat per 1 april 2016 de vergunning- en handhavingszaken in het informatiesysteem PowerBrowser worden afgehandeld.

SAW@ is een samenwerkingsproject tussen Rijkswaterstaat en negen waterschappen om één ICT-systeem in te voeren en te beheren voor Vergunningverlening en Handhaving.

Genetics wint contract Leefomgevingssysteem

Na de concretiseringsfase van het aanbestedingstraject van de Omgevingsdienst Groningen en de RUD Drenthe is de levering en implementatie definitief aan Genetics gegund.

Almere-Buiten, 21 december 2015: Genetics, leverancier van software voor de ondersteuning van vergunningverlening-, toezicht- en handhavingstaken bij de overheid, en de Omgevingsdienst Groningen en RUD Drenthe hebben op 4 december de handtekening gezet onder een overeenkomst voor een periode van zeven jaar en negen maanden. Onder deze overeenkomst levert, implementeert, host en ondersteunt Genetics haar oplossing PowerBrowser aan beide organisaties, die belast zijn met de vergunningverlening-, toezicht- en handhavingsuitvoering voor en namens de gemeenten en provincies in Groningen en Drenthe.

De definitieve gunning volgde na een aanbesteding waarin Genetics, na een eerste ronde met een inschrijving, interviews en workshops, ook tijdens de concretiseringsfase heeft aangetoond over de juiste inzet en expertise te beschikken om de strategisch partner te worden, die door beide organisaties werd gezocht.

 

Contactpersoon: Peter Otto
Genetics B.V.
T: 036-54 00 850
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historisch nieuws: Eerste native iOS app als volwaardig zaaksysteem ter wereld

PowerMobiel op de Ipad

Met de introductie van PowerMobiel komt Genetics als eerste ter wereld met een native iOS app als een volwaardig zaaksysteem op de markt. De app biedt volledige ondersteuning bij het zaakgericht werken. Het was eerder al mogelijk om een zaaksysteem te gebruiken op de mobiel, maar een zaaksysteem was nog niet eerder beschikbaar als handige applicatie. Niet alleen geeft het de gebruiker via een applicatie inzicht in zijn lopende zaken, maar het biedt ook ondersteuning bij het registreren en aanmaken tot het volledig afhandelen van een nieuwe zaak, inclusief publicatie en notificatie(s) naar betrokkenen. Ook de wenselijke koppelingen naar de basisregistratie(s) maakt een onderdeel uit van de oplossing. Zelfs onderweg als er even geen verbinding is met het Internet, is PowerMobiel te gebruiken. Net zoals zijn “broertje” PowerBrowser, de web-versie, is ook de app voorzien van een geïntegreerde gis. De “native app” is niet alleen te gebruiken met ons zaaksysteem PowerBrowser, maar is ook te koppelen aan elk ander zaaksysteem via StUF koppeling. Hiermee is de app van grote waarde voor elk zaaksysteemgebruiker. Lees op onze website meer informatie over PowerMobiel.

Heeft u interesse of wenst u aanvullende informatie te ontvangen, wij staan voor u klaar om u met trots kennis te laten maken met onze nieuwste oplossing. U kunt daarvoor contact opnemen met Peter Otto, telefonisch bereikbaar op 036 - 54 00 850 of per mail op het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Start vaste rubrieken Social Media

In augustus starten wij met vaste rubrieken op social media: 

  • FAQ (antwoorden op veel gestelde vragen)
  • Tips & Tricks
  • Wist je dat . . .
  • Throw back Thursday
  • Toekomstige ontwikkelingen
  • Actuele ontwikkelingen

Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen op ons vakgebied op de voet bij. Wij delen de actuele teksten, beelden, video's en graphics graag via social media en onze website. Denk dan aan onderwerpen als Omgevingswet, WABO, Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving of ontwikkelingen op technisch gebied.
 
Kom met ons in gesprek en blijf op een leuke manier op de hoogte van Genetics en uw vakgebied, bezoek onze social media kanalen! 

 


  

Genetics introduceert PowerMobiel!

PowerMobiel Iphone

Direct toegang tot uw actuele zaakgegevens, waar u ook bent

Genetics brengt de nieuwe applicatie PowerMobiel op de markt! Powermobiel is een mobiele zaakgerichte applicatie waarmee u locatie onafhankelijk kunt werken. De app is er niet alleen voor de uitvoering van toezicht en controles, maar juist ook om op een willekeurige werkplek  direct toegang te krijgen tot alle zaakdossiers: thuis, onderweg of tijdens een werkoverleg.

Met PowerMobiel kunt u niet alleen online, maar ook offline werken. Hiermee introduceert Genetics als één van de eerste leveranciers  een “native app” die onafhankelijk is van verbinding met het internet. Of het nu op uw telefoon is of op uw tablet.

Voor wie is PowerMobiel?
Alle gebruikers van een zaaksysteem worden gezien als (potentiële) gebruikers van PowerMobiel. Voor de meeste van hen is online inzicht in de lopende zaken een must, waarbij veel van de functionaliteit van het zaaksysteem ook mobiel beschikbaar moet zijn. Een aantal klanten hebben al interesse getoond voor PowerMobiel en wij hopen natuurlijk dat er nog meer volgen.

Lees op onze website meer over PowerMobiel!

Geodan ontwikkelt met Genetics quickscan voor implementatie PowerBrowser bij waterschappen.


Rijkswaterstaat en een aantal waterschappen hebben gezamenlijk een centraal ICT systeem voor alle vergunnings -en handhavingsactiviteiten ingevoerd: PowerBrowser. Dit systeem draait volledig in de Cloud. Speciaal voor waterschappen die nu gaan aansluiten, ontwikkelde Geodan samen met Genetics een quickscan. Hiermee krijgt een waterschap inzicht in de omvang, complexiteit en aandachtspunten bij de uiteindelijke implementatie.

 


Quickscan
Een waterschap voert de quickscan voorafgaand aan het opstellen van een projectplan uit. Hierbij worden alle elementen van de implementatie doorlopen: infrastructuur, koppelingen, conversie, inrichting, testen en opleiding. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat als eerste de quickscan uitvoeren. Ook andere waterschappen hebben hun interesse getoond.

PowerBrowser
Tijdens de invoering van het VTH-systeem PowerBrowser is ook een aansluitplan voor nieuw aansluitende waterschappen opgesteld. Het Gemeenschappelijke Beheer Organisatie (GBO) van het Waterschapshuis schrijft deze leidraad bindend voor bij alle nieuwe implementaties van Powerbrowser. Vanuit de ervaringen tijdens de eerste implementaties heeft Geodan het aansluitplan gereviewd en een aantal toevoegingen aangebracht. Inmiddels is PowerBrowser voor het verlenen van vergunningen en het ondersteunen van handhaving bij vier waterschappen en Rijkswaterstaat succesvol geïmplementeerd.

Dit najaar gaan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en waterschap Noorderzijlvest over op PowerBrowser. En in het najaar van 2016 waterschap Rivierenland. Daarnaast zijn er nog enkele waterschappen die zullen aansluiten.

Geodan en Genetics zien de implementatie van de Powerbrowser als een mooie eerste stap om de werkprocessen rondom vergunningverlening te verbeteren. Het biedt een stevig fundament om gezamenlijk de informatievoorzieningen slimmer te maken door het intelligent toevoegen van geo-informatie.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Peter de Graaf, consultant voor de watersector bij Geodan, bereikbaar op 06-12010686 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of met Peter Otto van Genetics, bereikbaar op 06- 14833185 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Certificeringstraject NEN 2082 succesvol afgerond

Met trots kunnen wij vermelden dat Genetics op 1 juli 2015 officieel het NEN 2082 certificaat, voor zowel haar PowerBrowser e-Suite als voor PowerZis, beiden Zaaksystemen met een volledige geïntegreerde DMS & RMA functionaliteit, heeft behaald.

De NEN 2082 stelt functionele eisen aan programmatuur voor informatie- en archiefmanagement. Daarnaast bevordert de norm de uitwisselbaarheid van Record Management-metagegevens en archiefbescheiden tussen verschillende applicaties en organisaties.

Het NEN 2082 certificaat is verstrekt door de onafhankelijke organisatie Van Bussel Document Services (VBDS) en is geldig tot en met juni 2018. Van Bussel Document Services heeft vele (overheid)organisaties getoetst, geadviseerd en begeleid op het gebied van Document Management en Record Management.

Bayram Demir, directeur van Genetics: “Genetics conformeerde zich al een lange tijd aan de norm, maar nu dat haar oplossingen NEN 2082 gecertificeerd zijn, zijn klanten ervan verzekerd dat de oplossingen aan alle eisen voldoen op het gebied van informatiebeheer, veiligheid en archivering”.


Genetics start traject voor NEN 2082

Genetics ondersteunt al jaren verschillende standaarden op het gebied van gegevensregistratie, maar is inmiddels ook het officiële certificeringstraject gestart.

NEN 2082 is een Nederlandse norm waarin de Archiefwet volledig is verwerkt. Door te voldoen aan de NEN 2082 bevestigd Genetics formeel  dat haar oplossingen aan alle wettelijke voorschriften voor archivering voldoet.

De NEN 2082 stelt functionele eisen aan programmatuur voor informatie- en archiefmanagement. Daarnaast bevordert de norm de uitwisselbaarheid van Record Management-metagegevens en archiefbescheiden tussen verschillende applicaties en organisaties. De oplossingen van Genetics voldoen gedurende zeer lange tijd aan alle eisen die de verschillende overheden stellen inzake de functionaliteit van softwareapplicaties voor opslag van records.

Het certificeringsproces voor de NEN 2082 wordt verricht door Van Bussel Document Services (VBDS). Van Bussel Document Services heeft vele (overheid)organisaties getoetst, geadviseerd en begeleid op het gebied van Document Management en Record Management.

Doordat Genetics haar oplossingen NEN 2082 certificeert zijn klanten ervan verzekerd dat de oplossingen aan alle eisen voldoen op het gebied van informatiebeheer en veiligheid. Met de uitvoering van periodieke audits door Van Bussel Document Services garandeert Genetics blijvende overeenstemming van de oplossing met de eisen van de norm. Zodra het certificeringstraject succesvol is afgerond berichten wij u hierover.

Genetics voorloper met de implementatie van SIKB12

SIKBMet de komst van de nieuwe standaard bodeminformatie uitwisselingsprotocol heeft Genetics als één van de eersten de SIKB12 in haar assortiment opgenomen. Daarmee is Genetics voorloper op andere bodemleveranciers. Met SIKB12 kunnen analyses van bodemgegevens zoals verontreiniging en asbest worden geregistreerd en uitgewisseld.
 
Standaardisatie, harmonisatie en het gebruik van landelijke voorzieningen spelen van oudsher een belangrijke rol bij Genetics. We zijn dan ook zeer betrokken bij landelijke ontwikkelingen door actief deel te nemen aan overlegsituaties met bijvoorbeeld KING gemeenten, ICTU, Logius en SIKB. Genetics vindt het belangrijk om van deze gegevens gebruik te kunnen maken in hun oplossingen en dit aan hun klanten te bieden.
 
Op de website van SIKB is meer informatie te vinden over de richtlijnen en protocollen van SIKB12.

Schakeldag - 25 juni 2015

Inschrijving voor 5 juni 2015!

Wilt u de mogelijkheden van de Omgevingswet straks optimaal benutten? Tijdens de schakeldag wordt u op de hoogte gebracht over de actualiteiten rondom ruimte en milieu en het wetgevingstraject van de Omgevingswet. In het Beatrixgebouw te Utrecht praten Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Milieu u helemaal bij.

In de middag kunt u uw eigen programma samenstellen met sessies over bijvoorbeeld:

  • Ruimte
  • Milieu
  • Implementatie Omgevingswet
  • Digitale ondersteuning Omgevingswet

Op het marktplein krijgt u de kans om in gesprek te gaan over deze en andere onderwerpen. Deze dag kunt u bekijken hoe u bijdraagt aan het succes van de Omgevingswet en welke kennis en vaardigheden u nodig heeft om de mogelijkheden van de nieuwe wet optimaal te benutten.

Vergunningverleners, handhavers en beleidsmedewerkers omgevingsrecht bij omgevingsdiensten, gemeenten, provincies, waterschappen, rijksoverheid en bedrijfsleven zijn van harte welkom.

Inschrijving is voor 5 juni! Ga voor meer informatie naar de website Schakeldagen.nl

Genetics is gastheer van SIKB en Rijkswaterstaat WVL

Als voorloper op de implementatie van SIKB12 wisselt Genetics graag haar ervaringen uit.

Rijkswaterstaat WVL en SIKB kwamen gistermiddag op bezoek om te horen hoe wij SIKB12 met succes hebben geïmplementeerd. Wij hebben met alle plezier onze kennis en ervaring in het gebruik van SIKB12 gedeeld en advies gegeven. Wij hopen dat we Rijkswaterstaat hiermee een stapje verder hebben geholpen en wensen hen veel succes bij de implementatie van SIKB12 in het bodemloket.

SIKB is een netwerkorganisatie waarbinnen overheid en bedrijfsleven samen praktijkgerichte kwaliteitsrichtlijnen maken voor (water)bodembeheer en archeologie.

 

Genetics neemt Gouden Award van Graydon in ontvangst

Vandaag heeft Genetics een Gouden Award van Graydon in ontvangst genomen. Dit wil zeggen dat Genetics BV tot de top 100 van de meest financieel gezonde bedrijven van 2015 in Nederland behoort!

Niet iedereen ontvangt zomaar een award. Slechts 3% van alle Nederlandse bedrijven hebben hun financiën echt op orde en voldoen aan de strenge voorwaarden van Graydon om zich ‘financieel gezond’ te kunnen noemen. Om in aanmerking te komen voor de award moet een organisatie een positief kredietadvies krijgen en mag er een minimale kans op wanbetaling zijn. Tevens worden factoren als omzet en jaarcijfers beoordeeld.

In tijden van financiële onzekerheid is het belangrijk om te weten met wie men zaken doet, zodat bedrijven verantwoord kunnen samenwerken. 

Met de award kunnen bedrijven zich onderscheiden ten opzichte van de concurrent. De award laat zien dat een bedrijf zich aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Dit betekent dat zakenrelaties zonder zorgen kunnen samenwerken.

Genetics benut alle kanalen om te communiceren

Genetics heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het vernieuwen van de  communicatiemiddelen. Het doel is meer interactie en betere bereikbaarheid voor onze klanten. Wij willen de klanten niet alleen informeren, maar we willen juist ook naar de wensen en behoeften van de gebruikers luisteren en onze producten en diensten hierop aanpassen.

De vernieuwde website is online!
Zoals je hebt gemerkt heeft Genetics een vernieuwde website. Met de gewijzigde vormgeving en structuur vindt u binnen enkele muisklikken uitgebreide informatie 
over onze organisatie,  producten, diensten, partners en het laatste nieuws. De website is nu ook goed toegankelijk voor tablets en smartphones.

Op de website is tevens het klantenportaal te vinden waar men product en dienstgerichte informatie kan vinden, zoals handleidingen, brochures of nieuws over bijvoorbeeld nieuwe releases, storingen en updates.

LinkedIn, Twitter en Facebook
Wij zijn vanaf heden ook te vinden op diverse social media kanalen. Waaronder Facebook, Twitter en LinkedIn. Via deze kanalen kun je actuele informatie krijgen over Genetics, de producten en diensten die we aanbieden, maar ook over ontwikkelingen op het gebied van VT&H en omgevingsrecht. Maar het is vooral bedoelt voor interactie. Zo kunnen er vragen en wensen op onze kanalen worden geplaatst en op LinkedIn krijg je de kans om mee te doen in een discussiegroep. 

Nieuwsbrief
Voor degenen die toch liever het nieuws over Genetics of over de ontwikkelingen op gebied van VT&H en omgevingsrecht ontvangen per mail  is er de nieuwsbrief. Op de homepage van www.genetics.nl kan je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief die elk kwartaal gestuurd zal worden.

Online helpdesk applicatie PowerReport
Onze online helpdesk applicatie PowerReport geeft je als klant de mogelijkheid om je vraag, wens of storing bij ons te melden. Je kunt met deze applicatie snel en gemakkelijk je eigen melding volgen en de status van je melding bekijken. Wil je toegang tot deze applicatie stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We heten iedereen welkom bij onze online activiteiten!

Mocht u als bezoeker nog tips hebben om onze communicatiemiddelen verder aan te scherpen, dan vernemen we dat graag!

Gebruikerdag 2015

Gebruikersdag 2015 was een succes!
Onze Gebruikersdag van 8 april jl. die wij jaarlijks voor onze klanten organiseren, was een succes. Ook dit jaar hebben wij onze kennis in Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving en de Omgevingsrecht met onze klanten gedeeld in het prachtige gebouw van Rijkswaterstaat. Op deze dag stond de gebruiker van PowerBrowser en PowerForms centraal.

Zowel Rijkswaterstaat, Waterschappen, gemeenten, provincies en regionale uitvoeringsdiensten waren vanuit het hele land aanwezig. Na het nuttigen van een heerlijk lunchbuffet bestond het programma van de  dag uit twee delen. Een deel van de bijeenkomst heeft Genetics haar gebruikers geïnformeerd over ontwikkelingen op landelijk gebied, de omgevingswet en wet VTH, maar ook over nieuwe  mobiele ontwikkelingen en de roadmap. Tot slot is er gesproken over de diverse communicatiemiddelen die wij vanaf heden gebruiken.

Ook heeft een gebruiker van Rijkswaterstaat een presentatie gegeven over de implementatie en zijn wij met de aanwezige gebruikers in gesprek gegaan, om vragen te beantwoorden en de wensen te inventariseren.

Aan het einde van de dag kon men met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een geslaagde dag. Wij willen iedereen die de Gebruikersdag tot een succes hebben gemaakt hartelijk bedanken.

“Grote ontdekkingen en verbeteringen zijn altijd het gevolg van de samenwerking tussen vele denkvermogens” (Alexander Graham Bell)  

 

5 maart 2015: Waterinfodag in 's-Hertogenbosch

Genetics levert met PowerBrowser R/WS een VT&H totaaloplossing binnen de waterwereld. Tijdens de Waterinfodag vertellen onze klanten over hun samenwerking en het verloop van het implementatietraject. Ook laten ze het resultaat daarvan zien en kunt u zelf hands-on een zaak aanmaken.

PowerBrowser ondersteunt Document Creatieservices

PowerBrowser is uitgebreid met de ondersteuning voor StUF-DCR, een berichtenstandaard om gegevens en documenten met een documentgenerator uit te wisselen. PowerBrowser stuurt door middel van berichten de zaak- en overige VT&H-gegevens naar de documentgenerator, die vervolgens door middel van sjablonen in de documenten worden opgenomen. Nadat het document is gegenereerd, ontvangt PowerBrowser dit terug en kan dit in het geintegreerde DMS opslaan of in een gekoppeld DMS, op basis van de Zaak-Documentservices. Een eerste praktijktest is ook uitgevoerd, hierbij is iWriter als documentgenerator gebruikt.

Genetics ondertekent addendum Toezicht en Handhaven services

Door het tekenen van het Toezicht en Handhaven addendum van het KING-convenant, zegt Genetics toe het RIHa koppelvlak dit jaar in haar producten op te nemen.

In maart 2012 heeft Genetics een samenwerkingsovereenkomst met KING Gemeenten ondertekend, het leveranciersconvenant. Het doel van deze samenwerking is het streven naar de toepassing van meer procesmatige en technische standaarden bij het ontwikkelen van oplossingen voor gemeenten. De invulling van de samenwerking omvat onder andere het uitwisselen van kennis en ervaringen, het vergroten van de bewustwording en het stimuleren van de gemeenten waar het gaat om standaarden, en het uitvoeren van pilots.

Genetics ondertekent addendum WABO-BAG services

Door het tekenen van het WABO-BAG addendum van het KING-convenant, zegt Genetics toe het WABO-BAG koppelvlak dit jaar in haar producten op te nemen.

In maart 2012 heeft Genetics een samenwerkingsovereenkomst met KING Gemeenten ondertekend, het leveranciersconvenant. Het doel van deze samenwerking is het streven naar de toepassing van meer procesmatige en technische standaarden bij het ontwikkelen van oplossingen voor gemeenten. De invulling van de samenwerking omvat onder andere het uitwisselen van kennis en ervaringen, het vergroten van de bewustwording en het stimuleren van de gemeenten waar het gaat om standaarden, en het uitvoeren van pilots.

Genetics feliciteert de FUMO met vliegende start

Genetics heeft de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) in hoge mate kunnen ontzorgen bij het realiseren van de ICT-voorziening voor de taken vergunningverlening, toezicht en handhaving. Door het opnieuw inrichten van PowerForms WABO+ waarbij de ZTC 2.0 leidend is, het inrichten van een DMS, het toevoegen van PowerBrowser ten behoeve van de gegevens-ontsluiting naar de deelnemende gemeenten en het converteren en migreren van locatiegegevens van 25 organisaties is de FUMO voorzien van een stevig ICT-fundament

Erkan Demir, Genetics (l) en trotse FUMO-directeur Marinus van der Wal (r).

 

 

Gemeente Emmen kiest voor PowerBrowser

De gemeente Emmen is al verschillende jaren een trouw gebruiker van PowerForms. Nu is besloten de stap naar PowerBrowser te zetten.

Genetics introduceert PowerBrowser R/WS

PowerBrowser R/WS is een complete VT&H-oplossing voor de waterschappen en Rijkswaterstaat. Op basis van de speciale behoeftes van deze organisaties zijn diverse modules van PowerBrowser uitgebreid met extra functionaliteit. Ook het gegevensmodel is uitgebreid om deze nieuwe functionaliteit optimaal te ondersteunen. Daarmee is PowerBrowser R/WS de ideale vervanger voor de IRIS VenH module en andere pakketten die bij de waterschappen en Rijkswaterstaat voor vergunningverlening, toezicht en handhaving worden gebruikt.

Genetics op Digikoppeling Regiodagen

Genetics neemt samen met Clockwork aan de Digikoppeling Regiodagen georganiseerd door KING Gemeenten. De eerste dag vindt plaats op maandag 16 september in het vergadercentrum BCN aan de Daltonlaan 100 in Utrecht.

PowerBrowser VR

PowerBrowser VR is speciaal samengesteld om de Veiligheidsregio's bij hun taak met betrekking tot risicobeheersing te ondersteunen. Met betrekking tot vergunningverlening, handhaving en toezicht hebben de veiligheidsregio's zowel een adviserende als uitvoerende rol, waarbij een goede informatievoorziening belangrijk is. Door de volledige integratie van een GIS-module die zowel informatie uit interne en externe geo-informatiebronnen ontsluit, en de integratie van een DMS, heeft de veiligheidsregio met PowerBrowser VR een belangrijk stuk gereedschap in handen.