Consultant Omgevingswet

Genetics biedt ICT-totaaloplossingen en diensten aan de overheid. Deze oplossingen en diensten variëren van het leveren en implementeren van standaard- en maatwerksoftware tot het opleiden en ondersteunen van de gebruikers. Met een team van ervaren informatici en vakspecialisten richt Genetics zich vooral op het domein Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VT&H).

Voor ons team zoeken wij een ondernemende en klantgerichte consultant met veel ervaring op het gebied van digitalisering binnen de overheid. Je zet je expertise graag in bij de implementatie van de Omgevingswet.

De rol van Senior Consultant Omgevingswet
Als Senior Consultant werk je zelfstandig aan de implementatie van de Omgevingswet voor onze klanten zoals de rijksoverheid, provincies, waterschappen, gemeenten, omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s. Je voert Quickscans en analyses uit, je werkt mee aan aanbestedingen, begeleidt systeemimplementaties en adviseert management en projectgroepen. Daarnaast signaleer je relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied, draag je onze visie met enthousiasme uit en geef je een bijdrage aan het belang van keteninformatisering om de nieuwe wet met veel succes te implementeren.

Functie-eisen

 • Je bent senior projectleider of consultant met ervaring binnen het fysieke domein, met name de Omgevingswet.
 • Je hebt een afgeronde HBO of Universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting Bestuurskunde, Bedrijfskunde of Bedrijfskundige Informatica;
 • Je bent nieuwsgierig, nooit uitgeleerd en je vindt het een uitdaging om samen met ons Genetics naar een hoger niveau te brengen.
 • Als persoon ben je analytisch, zelfstandig en informeel. Je kunt goed in teams werken en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs (B) en bereid om door heel Nederland te reizen.

 Wij bieden

 • Een prettige informele werksfeer binnen een gezellig team wat vol zit met ervaring;
 • Veel verantwoordelijkheid;
 • Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Mogelijkheid voor het volgen van trainingen, behalen van certificaten en het bezoeken van beurzen.
 • Met jouw nauwe betrokkenheid bij de Omgevingswet lever jij een belangrijke bijdrage aan duurzame ontwikkeling en verbetering van de leefomgeving.

Meer informatie en solliciteren
Bij Genetics ontwikkelen we totaaloplossingen voor de overheid in het domein vergunningverlening, toezicht en handhaving. Met een enthousiast team zorgen wij ervoor dat we altijd een stapje voor zijn met de nieuwste ontwikkelingen en dat we de overheid van dienst zijn met de beste technologie.

PowerBrowser is ons eigen ontwikkelde project registratie systeem (zaaksysteem) voor Vergunningverleners, Toezichthouders en Handhavers binnen de overheid. Daarnaast hebben we een mobiele app op Android en iOS. PowerBrowser is een ERP systeem met een geïntegreerde zaak-specialiteit op basis van .Net, HTML5 en o.a. Microsoft Sharepoint.

Voor vragen over deze vacature kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 036 – 54 00 850. Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld