kLANTENPORTAAl Helpdesksysteem

Sales manager ICT, fulltime

Bij Genetics ontwikkelen we totaaloplossingen voor de overheid in het domein vergunningverlening, toezicht en handhaving. Dit doen we o.a. door ons te richten op gebruikersgemak, transparantie, standaardisatie en harmonisatie zodat VT&H taken efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Samen met ruim 25 medewerkers zorgen we ervoor dat we altijd een stapje voor zijn met de nieuwste ontwikkelingen en dat we de overheid van dienst zijn met de beste technologie. 

Functieomschrijving 
Als Salesmanager onderzoek jij waar de behoeftes van onze klanten liggen. Jij weet de wensen van de klant te vertalen naar oplossingen en mogelijkheden die aansluiten op onze missie, visie en strategische doelstellingen. Jij bepaalt het commerciële beleid en je zorgt voor de vertaling hiervan naar een operationeel salesplan. Jij bent verantwoordelijk voor het vergroten en verstevigen van onze marktpositie binnen de overheid. Dit betekent dat jij het klantenbestand verder uitbouwt. Je ondersteunt de juridisch medewerker bij de aanbestedingen. Daarnaast denk je in jouw rol als Sales Manager mee over het vernieuwen en verbeteren van onze oplossingen en signaleer je ontwikkelingen die bij klanten spelen of in de markt op komst zijn. Dit betekent dat je niet alleen offertes klaarzet en opdrachten verwerkt, maar dat je actief klanten belt, campagnes opzet en ervoor zorgt dat contracten getekend worden. Je werkt mee aan het verbeteren van de sales-processen en de sales-effectiviteit en je helpt bij het uitvoeren van marketing- en salescampagnes.

Jouw werkzaamheden:
- De voornaamste taak is het ondersteunen bij de uitvoering van alle verkoopwerkzaamheden (waaronder o.a. het opstellen van offertes, het verwerken van opdrachten, het inrichten van de projectadministratie, het afsluiten van (standaard)contracten en het bijhouden van het klantensysteem.
- Je ondersteunt bij de voortgangsbewaking en het tijdig indienen van aanbiedingen in het kader van (Europese) Aanbestedingen.
- Het omzetten van leads en klantcontacten naar klant contracten.
- Het vasthouden en ontwikkelen van een positieve samenwerking met bestaande- en nieuwe relaties.
- Het genereren van new business bij bestaande en potentiële relaties.
- Actief op zoek naar nieuwe leads, potentiële klanten en kansen in de ict markt.
- Je bent het eerste aanspreekpunt en adviseur voor de klanten.
- Je definieert je sales targets in lijn met de doelstelling van de organisatie en je volgt deze ook op.
- Je conformeert je aan het informatie beveiligingsbeleid en werkt volgens procedures zoals opgesteld in het informatie managementsysteem.

 Functie-eisen
Opleiding: Wij zoeken kandidaten met een afgeronde opleiding op zowel WO-niveau, Hbo-niveau als MBO-niveau.
Ervaring: je hebt bij voorkeur ervaring in de omgang met overheidsinstanties en het domein VT&H.
Vaardigheden: je hebt een sterk analytisch denkvermogen, beschikt over goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Je bent zeer klantgericht, commercieel ingesteld en je bent een sterke persoonlijkheid. Je hebt affiniteit met IT en je bent leergierig.
Eigenschappen: Een flexibele, nuchtere en vooral collegiale teamplayer. Je bent accuraat en zelfstandig en in staat om representatief klanten te bezoeken.

Extra voordelen om te werken bij Genetics 
- Uitzicht op een vast contract.
- Volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. We bieden ieder jaar de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen.
- Een stabiele en veilige werkplek (volgens de gestelde Corona maatregelingen).
- Eigen parkeerterrein.
- In deze Coronatijd is hybride werken mogelijk.
- Gebruik van laptop en mobiel.
- Een goed inwerktraject met de juiste begeleiding.
- Een jaarlijks (of soms meerdere) personeelsbijeenkomst (kerstborrel, BBQ, etc.)
- Een hecht team met leuke en gemotiveerde collega’s waar je blij van wordt.
- Een afwisselende en zelfstandige functie binnen een financieel gezonde organisatie.
- Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
- Tegemoetkoming in de pensioen.

Meer informatie of solliciteren? Voor vragen over deze vacature kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 036 – 54 00 850. Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatie en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Wat zeggen onze collega's?

“Ik heb de overstap gemaakt van gemeente naar Genetics en dat is me goed bevallen. Join me!”

Tjarda
Senior 
consultant

“Ik werk hier al bijna 20 jaar en ik ben een echte expert geworden. Het is hier erg leuk. Voorlopig ga ik hier niet weg!”

Maurice
Senior Software Ontwikkelaar

“Ik ben nog steeds blij met mijn besluit om van gemeente naar Genetics over te stappen! Een gezellig team met een familiaire sfeer!”

Yvonne
Senior 
consultant

“Door de behulpzame collega’s en open cultuur werk ik hier altijd met een warm gevoel.”


Ben
Medewerker 
Helpdesk

Samen oplossingen creeëren

Denk jij in oplossingen in plaats van problemen? Daag jij jezelf elke dag uit om nét dat stapje extra te zetten? En inspireer jij anderen om hetzelfde te doen? Dan is Genetics de perfecte organisatie voor jou!

Continue persoonlijke begeleiding

Onze leidinggevenden zijn vanuit de werkvloer doorgegroeid. Je ziet hem/haar wekelijks en soms zelfs bijna dagelijks! Dit zorgt ervoor dat je altijd en rechtstreeks kunt communiceren met de leidinggevende maar ook wekelijks gecoacht wordt. De communicatielijnen zijn erg kort, je leert ook je collega's op kantoor kennen. 

Persoonlijke attenties

Je bent bij ons geen 'nummer'. We blijven persoonlijk betrokken als het gaat om verjaardagen, geboortes, trouwdagen etc. Een jubilea wordt gevierd. Bij goede kwaliteitsresultaten belonen wij jullie met koffie en gebak. En natuurlijk ontvangt iedere medewerker een kerstpakket!

We steunen persoonlijke ontwikkeling

Heb je de ambitie om jezelf te ontwikkelen en wil je meer leren? Dat kan bij ons! We bieden ieder jaar de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen. Jouw kennis is onze kennis!