Genetics stapt naar een hoger niveau met IceLake Capital



Met trots kondigen wij aan dat Genetics een samenwerking is aangegaan met IceLake Capital. Hiermee is Genetics klaar voor een volgende fase waarin we werken naar de groei van onze organisatie en onze kennis en kunde uitbreiden.

IceLake Capital investeert in winstgevende bedrijven met een sterke marktpositie. Onze nieuwe partner neemt een pakket aandelen over van de oprichter en CEO van ons bedrijf Bayram Demir die het bedrijf in 1993 oprichtte. Met de samenwerking profiteren wij van professionele ondersteuning bij het uitvoeren van onze groeistrategieën. Met name met de ontwikkelingen in het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) kunnen we de markt nu nog beter bedienen en onze continuïteit waarborgen.

Wat betekent dit voor onze klanten? We blijven onze klanten bedienen zoals ze van ons gewend zijn en daarin verandert er eigenlijk niets. Overeenkomsten met onze klanten blijven ongewijzigd. Ook in de directie of in ons team verandert er niets. Demir blijft grootaandeelhouder én aan als algemeen directeur. Wel betekent dit voor de klanten dat we directe meerwaarde bieden. We werken naar een betere en efficiëntere dienstverlening, we hebben meer kennis van het domein DSO en we hebben mogelijkheden om met nieuwe functionaliteiten uit te breiden. U kunt daarbij denken aan intensievere saas cloud productontwikkeling en het ontwikkelen van producten en diensten voor nieuwe overheidsmarkten.

In de toekomst willen wij onze klanten ook gaan ontzorgen met andere IT-diensten die de DSO-ontwikkeling verlangt. Denkt u hierbij aan productontwikkeling rondom het Power-platform met uitbreiding van nieuwe diensten, zoals planvorming, het opstellen van toepasbare regels en het bouwen van een samenwerkingsportaal dat breder ingezet kan worden dan alleen voor het vergunningsproces en het bevoegd gezag.

Wij kijken ernaar uit om binnen dit nieuwe ecosysteem gezamenlijk verder te gaan bouwen aan een hoogwaardig en breed pallet aan IT- producten en -diensten voor onze klanten!