Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Meer informatie hierover is te vinden in onze Privacy Policy Toon Privacy Policy

Akkoord Niet akkoord

Genetics introduceert PowerBrowser R/WS

PowerBrowser R/WS is een complete VT&H-oplossing voor de waterschappen en Rijkswaterstaat. Op basis van de speciale behoeftes van deze organisaties zijn diverse modules van PowerBrowser uitgebreid met extra functionaliteit. Ook het gegevensmodel is uitgebreid om deze nieuwe functionaliteit optimaal te ondersteunen. Daarmee is PowerBrowser R/WS de ideale vervanger voor de IRIS VenH module en andere pakketten die bij de waterschappen en Rijkswaterstaat voor vergunningverlening, toezicht en handhaving worden gebruikt.

Bij de initiële ontwikkeling van PowerBrowser is in het bijzonder gekeken naar de vorming van de regionale uitvoeringsdiensten als uitvoerende maar ook regievoerende organisatie in een deel van de VT&H-keten. Daarbij hebben het zaakgericht werken en coördinatiefunctie, de naadloze integratie met DMS/RMA-functionaliteit, het plaatsonafhankelijk en mobiel werken, en het gebruik en ontsluiting van administratieve en geografische gegevens bijzondere aandacht gekregen. Maar ook inhoudelijk is er veel veranderd: de adoptie van de IM0101 standaard (op bodemgebied) als vervolg op de (eerdere) SIKB-standaarden en de aansluiting op de NEN3610 bood de gelegenheid het IM- Metingen gegevensmodel te adopteren en dit ook voor de natte wet- en regelgeving toe te passen. De PowerBrowser-functionaliteit die zich al in de bodemmodule had bewezen, zoals het samenstellen van stoffenlijsten, het  in een grid kunnen invoeren van analysegegevens, het realtime toetsen van deze gegevens en het uitwisselen van gegevens via import- en exportmogelijkheden heeft hierdoor een bredere dimensie gekregen.

Daarnaast is gekeken naar de diverse aspecten van de Waterwet waarmee de waterschappen en Rijkswaterstaat te maken hebben. Ook de GIS-module is uitgebreid met diverse projecties die met name voor Rijkswaterstaat van belang zijn. Door de uitgebreide WMS/WFS-ondersteuning van de GIS-module en de geo-intelligentie van PowerBrowser is PowerBrowser R/WS hét pakket voor VT&H-taken in de waterkolom.

Met PowerBrowser R/WS heeft Genetics opnieuw een belangrijke voorsprong genomen!